Kezelések

Konzultáció és képalkotó felvételek

Konzultáció

Konzultáció során a páciens megbeszéli fogorvosával panaszait, elképzeléseit, majd teljes körű fogorvosi vizsgálat következik. A kezelési terv felállításához 6 hónapnál nem régebbi digitális panorámaröntgen felvételre is szükség van.

Röntgen/CT

A digitális panorámaröntgen a teljes fogazatról diagnosztikai elemzésre alkalmas képet ad, minimális sugárterhelés mellett. CBCT felvételre különösen implantációt megelőzően vagy összetettebb esetek értékeléskor lehet szükség.

Esztétikai, konzerváló fogászat

Fogfehérítés fogívenként

A hosszan tartó hatás és a fogak érzékenységének minimalizálása érdekében rendelőnkben az éjszakai fogfehérítést alkalmazzuk. A lenyomatvételt követően az elkészült fogfehérítő sínbe szükséges helyezni a fogfehérítő gélt, melyet éjszaka alvás közben kell a fogakra illeszteni.

Esztétikus tömés

A természetes fogak esztétikáját és funkcióját állítjuk helyre a saját fogakra jellemző anatómiai és szilárdságtani sajátságoknak megfelelően. A kezelést a legmodernebb biológiai-biofizikai szemlélet alapján végezzük.

Gradia PLUS betét

Kiterjedt károsodás ellátása esetén a biomimetikus elveknek megfelelően a fog ellátása két lépésben történik. Először a károsodott részek eltávolításra kerülnek. Majd a lenyomat alapján a fogtechnikus formázza meg a nagy pontosságú és esztétikus, kerámia töltetű betétet, amely beragasztásra kerül.

E.max préskerámia betét

A teljes kerámia koronával megegyező anyagminőségű E.max préskerámia a fogzománchoz rendkívül hasonló fizikai tulajdonsággal rendelkezik így mind esztétikai mind biofizikai szempontból ideális módon állítja helyre a fogat.

Gyökérkezelés, endodoncia

Gyökércsatorna megmunkálás

Amennyiben a szuvasodás olyan mély, hogy a baktériumok elérik a fogbelet, a megoldás már csak a fertőzött részek eltávolítása lehet. A legkiválóbb eredmény érdekében elektromos hosszmérő műszerrel a gyökér hosszát 0,5 mm pontosággal határozzuk meg, majd modern protokollnak megfelelően, a biológiai szemlélet alapján, a fog anyagában lévő mikrotubulusokba is behatoló fertőtlenítőszerekkel tisztítjuk meg a gyökércsatornát.

Gyökértömés

A gyökércsatornák kemo-bio-mechanikai megmunálását követően a fertőtlenített csatornák 0,5mm hosszpontossággal lezárásra kerülnek. Az adott fog anatómiájától függően a gyökrécsatornák száma 1 és 4 között változhat.

Gyökértömés eltávolítása

Panaszos gyökérkezelt fogak esetén lehet megoldás a revízió. Ezen eljárás során a fertőzött gyökértömést eltávolítjuk és három egymást kiegészítő szerrel fertőtlenítjük a csatornát.

Üvegszálas gyökércsap

A gyökérkezelt fogak az idő múlásával törékennyé válnak, ennek megakadályozására speciális üvegszálakkal megerősített csappal egy belső vázat képzünk a fog számára, hogy hosszú távon elbítja a fellépő rágóerőt.

Rögzített pótlások

Csonkfelépítés

A nagymértékben destruálódott fogakat a korona előkészítés előtt fel kell építeni. Erre a célra leggyakrabban a töméskészítés során használt kompozit tömőanyagokat alkalmazzuk.

Fém-kerámia korona vagy hídtag

Kiterjedt anyaghiány esetén már csak korona készítésével lehet helyreállítani a fogat. A preparálást követően az adott személyre jellemző fogforma és fogszín meghatározása alapján számtógépes tervezést követően lézer szinterezéssel készül el a korona/hídtag.

Cirkónium korona

A cirkónium különlegesen nagy teherbírása és magas esztétikai értéke miatt egyaránt alkalmas a front területek minden igényt kielégítő restaurációjára, valamint több tagból álló hídpótlások készítésére.

E.max préskerámia korona

A teljes kerámia korona megerősítő váz nélkül készül a maximális esztétika elérésének érdekében, emiatt csak különleges ragasztási eljárással lehet a foghoz rögzíteni.

Szájsebészet

Fogeltávolítás

Célunk a teljes fájdalommentesség elérése a beavatkozás közben.

Műtéti fogeltávolítás, bölcsességfog eltávolítás

Szájsebészetben napi rutinnal rendelkező fogorvosunk, szájsebész szakorvosunk a betört gyökereket vagy elő nem tört, akár fekvő helyzetben lévő bölcsességfogakat is gyorsan, kíméletesen, fájdalom nélkül operálja.

Rezekció

A leggondosabban végzett gyökérkezelés után is maradhat a gyökércsúcs körül nem gyógyuló, gyulladt terület. A műtét során a gyökér csúcsi részét, valamint a fertőzött szöveteket távoltjuk el. Célunk a fog megtartása.

Cisztektomia

A fogakból eredő krónikus gyulladás bizonyos esetekben állcsont ciszta képződéséhez vezet. A cisztektómia során a terület feltárását követően a cisztát lehetőség szerint egyben távoltjuk el, amennyiben szükséges csontpótló behelyezésével segítjük a gyógyulást.

Arcüreg lebenyes zárása

A felső fogak gyökerei érintkezhetnek az arcüreg nyálkahártyájával, így az a fog eltávolítása során sérülhet. Ezt a perforációt zárjuk a műtét során.

Fogszabályozás

Konzultáció

Ha rendelőnk felkeltette érdeklődését, az alábbi elérhetőségeken keresztül jelentkezhet be fogorvosi vizsgálatra:

Bejelentkezés

+36 30 908 4243

Nyitvatartás

Rugalmas, egyeztetéshez kötött

Cím

Szarvas, Erzsébet Liget

E-mail

szarvasdent@gmail.com

Facebook

fb.com/szarvasdent/